Verslagen

Ledenvergadering 28 september 2004

   

Na een toelichting van de verantwoordelijke van het kasteeltje dat we het stil en rustig moesten houden, want op het schoonverdiep was men aan het repeteren met een internationaal muziek orkest, en deze mensen verzorgen de muziek van de disneyfilms, konden we aan de vergadering beginnen.Na een inleiding van onze voorzitster zijn we dan van start gegaan met de voorbereiding van het omstreden bekwaamheidscertificaat.

De vragenlijst bedraagt 300 vragen en die zullen allemaal aan bod komen in de volgende weken. De meeste vragen komen uit het boek 'Een aquariumwereld beginnen' van BBAT. In onze bibliotheek hebben we enkele exemplaren van dit boek. Dus wat houdt je tegen om het boek grondig te lezen. Ortwin begon de vragen voor te lezen en gaf dan ook de keuze uit de verschillende antwoorden. Bij deze vragen kwam soms een discussie los tussen enkele 'ouwe rotten in't vak' zoals men dit soms in de volksmond noemt.

-1 De meeste aquaria zijn gelijmd met :

a. siliconenlijm; b. stopverf; c. speciale waterdichte glaslijm

-2 Waarop moet je letten alvorens de ruiten op elkaar te lijmen?

a. dat de scherpe randen goed afgeschuurd? werden en de lijmranden vetvrij zijn.; b. dat de lijmranden perfect in een rechte lijn afgesneden zijn; c. dat je de dekruiten niet vergeet

Dit zijn enkele van de vragen die men kan krijgen op het examen.

Er ontstonden soms hilarische lachbuien bij de gestelde antwoorden. Bij sommige vragen en antwoorden bleven we wat hangen om na te praten over de vraag en het bijpassend antwoord.

Na de pauze heeft Rudy de prijzen uitgereikt aan de personen die door het publiek tot mooiste aquarium van de tentoonstelling gekozen zijn.

- Andy Valkiers met zijn kardinaal tetra's eerste plaats

- Anita Verlinden en Jos Lauwers met hun paludarium tweede plaats.

- Alexander Craen met zijn labyrintvissen derde prijs.

Zij kregen allen een aankoopbon gesponsord door Botia Siervisshop Boterlaarbaan 223, 2100 Deurne.

Bedankt Luc voor deze mooie prijzen.

Na deze proclamatie zijn we verder gegaan met de vragenlijst. We zijn tot vraag 44 geraakt toen was het tijd om naar huis te gaan .Maar de andere vragen komen zeker nog aan bod. Wie zich geroepen voelt om deel te nemen aan het eerste examen, moet zich inschrijven voor 14 oktober. Dit kan enkel bij het bestuur van de club, zij zullen uw inschrijving dan doorgeven aan BBAT. Het eerste examen zal door gaan op 14 november 2004 te Torhout. Je moet 28 vragen juist beantwoorden wil je in aanmerking komen voor het bekwaamheidscertificaat. Er zijn in het totaal 40 vragen te beantwoorden. Heb je nog vragen i.v.m. dit examen, kan je terecht bij het bestuur van de club. Let wel, het is nog NIET VERPLICHT om het certificaat te behalen.

Vorig verslag   Volgend verslag

Terug naar overzicht

Lid Worden?

Heb je altijd al gedroomd van een prachtige achterwand in je aquarium, maar vond je dat altijd te duur?

Rosaceus organiseert soms een knutselvergadering waarin we zelf achterwanden maken.
?? ??? ??? ??? ??? ??? ?

Wil je meer informatie?

Polls

Wat zou je graag nog terugvinden op deze site
Discussie met andere aquarianen
9.9%
Mogelijkheid tot stellen van vragen
11.8%
aquarium voorstellingen
26.1%
meer artikels over nog niet besproken onderwerpen
6.2%
meer FAQ antwoorden
0.6%
meer nieuwtjes
3.7%
uitwisselen van tips en truukjes
41.6%
Aantal stemmen: 161