Verslagen

Verslag ledenvergadering van 27 01 2004 Filters

    Bob kwam ons vertellen over filters. Hij liet enkele verschillende filters zien zowel de binnenfilters voor in het aquarium als filters die onder het aquarium geplaatst worden.

Hij haalde ook een filter uiteen en legde uit op wat we moesten letten bij het onderhoud van de filter.Vooral het keramisch asje waar het schroefje op draait is zeer breekbaar. Bij de minste spanning breekt het door. Deze staafjes zijn dan ook duur als men ze moet vervangen.

Bob liet ook oude filters en de al gekende potfilters zien en legde het mechanisme uit.

Er werd ook gesproken over de werking van biologische filters voor onder het aquarium en Mieke vertelde dat de moderne potfilters die men tegenwoordig gebruikt, gewoon in het aquarium geplaatst kunnen worden dankzij het volledig waterdichte motorische gedeelte. Je kunt dan geen problemen met loskomende of lekkende darmen hebben.

En zo waren we uit eindelijk beland aan de binnenfilters. Karel tekende op het bord de filter die hij gemaakt had om in het aquarium te plaatsen. Hij had 3 ronde buizen van diameter 10 cm genomen en deze zodanig verlijmd dat hij een binnenfilter haddie bestaat uit 3 compartimenten. Er werden nog mogelijkheden besproken om binnenfilters zelf te maken in glas of plexiglas. Verder werden de verschillende filtermaterialen besproken en getoond, zoals de keramische pijpjes en de bioballen die het grof vuil tegen houden. Men kan ook een grove spons gebruiken, de welbekende blauwe matten die men op maat kan snijden. De verschillende actieve kool soorten hebben als doel de giftige stoffen uit het water te filteren en natuurlijk de filterwatten in zijn soorten. Het is natuurlijk ieder zijn keus om voor een binnenfilter of buitenfilterte kiezen het belangrijkste is denk ik dat een goed draaiende filter zorgt voor een milieu waar vissen zich goed voelen.

Het was een aangename vergadering met veel inbreng van verschillende leden. We zullen dan ook zorgen voor soortgelijke themavergaderingen in de toekomst.

Rudy

Vorig verslag   Volgend verslag

Terug naar overzicht

Lid Worden?

Gebeuren er dingen in je aquarium die je niet kan verklaren?

Op onze babbel vergaderingen worden heel wat weetjes uitgewisseld.

Wil je meer informatie?

Polls

Wat zou je graag nog terugvinden op deze site
Discussie met andere aquarianen
9.9%
Mogelijkheid tot stellen van vragen
11.8%
aquarium voorstellingen
26.1%
meer artikels over nog niet besproken onderwerpen
6.2%
meer FAQ antwoorden
0.6%
meer nieuwtjes
3.7%
uitwisselen van tips en truukjes
41.6%
Aantal stemmen: 161