Verslagen

De Opbouw

   

Vele handen maken snel werk was de leuze van deze tentoonstelling.
De voorbereidingen van de tentoonstelling werden in een recordtempo afgerond. Nog nooit stonden alle aquaria zo vroeg te draaien. Dit natuurlijk door de ijverige inspanningen van heel wat leden!Donderdag 29 Juli was het zover... de eerste Rosaceussers kwamen na het werk reeds afgezakt naar het schoolgebouw. Al het materiaal was reeds door Jaak en Swa overgebracht naar de locatie en stond al mooi te blinken.

Er waren weer heel wat nieuwe vernuftigheden door Jaques uitgevonden die het ineenplaatsen van het raamwerk vereenvoudigden.

Als een echte sneltrein werden de lokalen leeggemaakt en de stalen frames in elkaar gestoken. In de late avond stonden alle frames al in elkaar en op hun plaats.

Vrijdag 30 Juli kwamen vele leden helpen met het opstellen van de aquaria. Ettelijke kilo's grind werden gewassen en de eerste voorpanelen werden geplaatst. Het water vloeide rijkelijk in de aquaria. 

Zaterdag 31 Juli begon men met de opbouw van onze prachtige tombola.. Alle prijzen werden uitgestald. De eerste filters werden opgestart en enkele prachtige amerikaanse cichliden waren reeds te bewonderen.

Zondag 1 Augustus , was het rustdag... en god zag dat het goed was..

Maandag 2 Augustus enkele leden brachten hun eerste planten mee en begonnen met het inrichten van hun aquarium.

Dinsdag 3 Augustus de prachtige aangekochte planten door de club arriveerden en werden verdeeld onder de leden.. Enkele aquaria begonnen reeds een mooie vorm aan te nemen. Het bruiste van activiteit in het kleine schooltje.. een drukke Rosaceusdag.

Woensdag 4 Augustus, de vissen arriveerden massaal.. een troep verontruste rosaceussers keken met angst of alles wel goed zou komen met hun lieverdjes.. Maanden voorbereiding.. en slapeloze nachten.. dit moest het nu echt worden.. als ze maar niks overkwam.

Donderdag 5 Augustus, de laatste vissen arriveerden op de bestemming. Sommige aquarianen die laat uit verlof terugkwamen moesten nog hals over kop aan de inrichting van hun aquarium beginnen. Uiteindelijk werd ook dit nog een success.

Vrijdag 6 Augustus, de dag van de opening.. Alle leden druk in de weer met de laatste loodjes. De laatste plantjes werden goedgezet.. De laatste kuisbeurt, alles in gereedheid brengen voor het grote moment..

   Volgend verslag

Terug naar overzicht

Lid Worden?

Gebeuren er dingen in je aquarium die je niet kan verklaren?

Op onze babbel vergaderingen worden heel wat weetjes uitgewisseld.

Wil je meer informatie?

Polls

Ben je lid van een aquarium vereniging?
Neen en het interesseert me niet
13.4%
Neen maar het interesseert me
45.2%
ik ben lid van Rosaceus
16.7%
ik ben lid bij een Belgische club en bij BBAT
15.6%
ik ben lid bij een Nederlandse club en NBAT
5.4%
Ja maar niet bij BBAT of NBAT
3.8%
Aantal stemmen: 186